pühapäev, oktoober 11, 2020

Fotosessioon edasijõudnutele

Pikalt mõtlesime, mida küll Tirtsule tema esimeseks sünnipäevaks kinkida. Kuna meil mänguasju on niikuinii liigagi palju, siis otsustasime panustada mälestustesse. Üheaastane oma sünnipäevast just palju mäletama ei jää, seega otsustasime, et parim oleks niiöelda mäluturgutus, ehk fotosessioon. Siis saab Tirts aastate pärast vaadata, millised me kõik välja nägime ja võibolla isegi "mäletab" seda üritust. Mul on küll paar mälupilti ajast, mida ma tegelikult mäletada ei saa, kuid mis on aju poolt juttude ja piltide abil justkui mälestusteks kombineeritud.

Igatahes saigi Tirts endale sünnipäevaks fotosessiooni kinkekaardi.  Tahtsime pildistamise võimalikult kiiresti ära teha. No kuni on veel vähegi värve looduses. Loomulikult selgus kohe, et mitte midagi pole selga panna. No et kogu von Trappide pereansambel ikka kenasti kokku kõlaks. Ilmataat ähvardas nädala jagu vihmaseid ilmasid ja oktoober pole niikuinii enam sitskleidis ringiheljumiseks sobilik. Tõrukesel on niikuinii ainult kaks konplekti, mida ta nõus kandma on ja kuigi plikadel on riideid mägede kaupa, siis selliseid, mis Tõrukese valikuga sobiks on kasinalt. Lõpuks lõin käega ja otsustasin, et see kokkusobitamine on niikuinii ülehinnatud. Kui peres on ikka nii erinevad inimesed, siis ei saagi neid ühte moodi riide panna.

Pildistamise päeval oli õnneks imetabane ilm. Kogu pere käitus muidugi täpselt nii nagu neilt oodata võis. Tõruke torises ja porises ning nõudis, et fotograaf kiiremini tegutseks. Täps edvistas ja lollitas ning üritas kõiki surnuks rääkida. Tirts vingerdas ja jonnis ning nokkis pildistamise ajal demonstratiivselt nina. Kui ma oleks keset seda kaost veel lohutamatult nutma puhkenud, siis oleks ilmselt täiskomplekt olnud.

Ainus kes end esinduslikult ülal pidas oli Juhan Tuhk. Tema istus rahulikult kaadris ja vaatas ainitiselt otse kaamerasse. Juu tahtis algajatele modellihakatistele näidata kuidas tõelised profid töötavad.

Hoolimata paljudest saboraažikatsetest sai fotograaf ikkagi terve portsu pilte klõpsitud. Eks me näe kas ja kuidas välja tulid. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar