neljapäev, september 10, 2020

Pesupäev

Mul on kolm last, kellest kaks on tõelised mäkerdajad. Seega on meie peres iga päev pesupäev. Pesumasin huugab alalõpmata ja õu on risti-rästi pesunööre täis pikitud. Ikka selleks, et särgid saaks tõelise merehõngulise värskuse (mitte sellise, mida lubavad kõik Lenorid ja muud säärased. Nad pole vist mere ääres käinud).


Iga päev panen pesu kuivama - taevas on pilvitu, päike sirab ning puhub mahe tuuleke. Ideaalsed pesukuivatusilmad. Viis minutit hiljem pilku aknast välja heites näen kuidas paduvihm sooritab mu pesu kallal järelloputust. No kena. Loputagu kui tahab, aga paluks siis tsentrifuugida ka. Pesu kuivatamisel pole ju mingit mõtet kui see seal grammigi kuivemaks ei saa. 


Lõpuks peale kolmepäevast looduslikku loputustsüklit annan alla korjan pesu kokku, topin jälle masinasse ning loputan ja väänan uuesti kuivaks. Seejärel riputan kogu elamise niiskeid riideid täis.

P.S jah, ma olen kuulnud sellisest asjast nagu kuivati. Ja ei, ma ei kavatse seda endale hankida. Sest noh, ruumipuudus ja värske lõhnaga pesu.

3 kommentaari:

  1. Jap, ruumipuudus ja õueõhk olid ka minu argumendid. Siis õnneks lõpetas vana pesumasin töötamise. Ja uueks majasõbraks valisin kuivatiga kaks ühes massina. Ilusa ilmaga kuivatan ikka õues aga külmal/märjal ajal on nüüd mugavam kuivatamise võimalus. Ja boonusena võtab kuivat riiete küljest kassikarvad ja muud sodid ära :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on muidugi õige, et vihmase ilmaga toas kuivatades värskeõhulõhnalist pesu niikuinii ei saa. Pigem kotletipraadimiselõhnalise...

      Kustuta
  2. Mina ostsin seetõttu mõned aastad tagasi kaks ühes pesumasina ja kuivati. Olen siiani vaimustuses.

    VastaKustuta