neljapäev, aprill 04, 2024

Oled sa ahi või inimene?

Mul tekkis eile tõsine identiteedikriis. Mis ma siis olen - ahi või inimene? Välja näen just nagu inimene, aga funktsioneerin sulaselge ahjuna. No kui juba neljandat päeva temperatuur 39 kraadini ulatub... Ma saan aru, et ilmad läksid jälle külmaks ja väike lisaküte kulub ära, aga tegelikult võime ju tavalist ahju ka kütta. Igatahes otsustasin härjal sarvist haarata ja spetsialistidelt nõu küsida. Ei, mitte pottsepalt. Ikka arstilt. Kirjutasin arstile oma murest, see helistas tagasi, et võid tulla küll - tunni aja pärast. Pikemalt mõtlemata tõmbasin jope selga ja hüppasin autosse. Kodust perearstikeskuseni ongi täpselt tund aega sõitu. Olen uhke oma kiirreageerimisvõime säilimise üle isegi ahjustunud olekus.
Esimese asjana andsin vereproovi - see oli küll kõige valutum verevõtmine ajaloos. Ma õieti ei tundnudki torget. Kiitus verevõtjale!
Seejärel tehti mulle igaks juhuks kõikvõimalike viiruste multitest. Covid, terve tähestikujagu grippe, RSV viirus ja mis seal kõik olid. Ilmselt need tulemust ei andnud, sest rohkem testi ei mainitud.
järgmisena vaadati kurku, kuulati kopse, katsuti lümfisõlmi. Kõik tundus kena (kurk oli pisut paistes).
Siis ilmselt saabusid vereanalüüsi tulemused, pereõde, kes vaatlust läbi viis ütles, et peab korraks valvearstiga konsulteerima. Tagasi tulles oli hääletoon hoopis teine. 
Öeldi, et lood on nüüd nii, et kirjutame sulle antibiootikumid. Otsekohe lähed lased kopsuröntgeni teha. Seejärel lähed koju teki alla ja ei tule sealt välja enne järgmise nädala lõppu.
Diagnoos: Ahi...ptui...kopsupõletik!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar