teisipäev, jaanuar 16, 2018

Elu ehitustandril

Küll on tore elada samas majas mida parasjagu ehitad (kuulete kerget iroonilist alatooni). Lisaks sellele, et kõik kohad on tolmu ja tööriistu täis, vajalikud asjad on alailma kadunud või pakitult pööningul,  tuleb pidevalt asju ümber kolida.
Meil on sisuliselt valmis vaid üks tuba ja wc (see kui liistud on puudu ja elektrit ei ole, ei tähenda ju et tuba poleks valmis). Ülejäänud ruumides käib vahelduva eduga ehitus. Kuna aga elu tahab ikkagi elamist ja vahel on vaja ka näiteks süüa teha, siis tuleb kusagile ikkagi ka kööginurgake püsti panna. Seda kööki olem ma kolinud juba ei tea mitu korda.
Kõigepealt oli köök saunas. Siis tuli talv ja köök koliti päriskööki. Kevade saabudes kolisin köögi jälle sauna, sest köögipõrand kaevati üles. Sügisel kolisin köögi sahvrisse (sest köögipõrand polnud veel päris valmis). Eile õhtul kolisin köögi jälle kööki, sest täna hakatakse sahvri põrandat lihvima.
Lisaks kolimisega kaasnevale segadusele ja kaosele lisandub veel ruumide nimede kaos.
Mina nimelt kippusin köögiks nimetama seda ruumi, kus parasjagu köök asus. Mps aga nimetab ruume visa järjekindlusega nende tulevaste (või sahvrile mõeldes varasemate) funktsioonide järgi. Seega oli täiesti tavaline, et kui ma palusin Mpsil midagi köögist tuua, siis rääkisime me erinevatest ruumidest. Kuulda sai ka selliseid lauseid nagu: "Ole hea, võta see X asi köögist ja vii kööki!"
Hetkel on köök jälle köögis ja kord on taastatud. Aga kui kauaks? Köögi seinad ja lagi on veel tegemata. Liistudest ja elektrist ma parem ei räägigi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar