neljapäev, detsember 14, 2006

Raamatutest, mu ainsatest seltsilistest...

Kuna mul telekat pole siis ei saa ma veeta oma igavaid õhtuid värlevat ekraani jõllitades. No arvuti leevendab veidi seda ürgset kutset end sinisele valgusele ohvriks tuua, kuid tuleb tõdeda, et ta suudab end kiiresti ammendada. Seetõttu võivad piilurpäkapikud mind pahatihti leida lugemas mõnd raamatut (või veel hullem - magamas raamat kaisus - mind on tabanud viimasel ajal okasroosikesetõbi). Praegust raamatut on aga lugeda ilge piin. See lihtsalt haiseb. Ilmselt on seda enne mind lugenud ainult ahelsuitsetajad, kel läheb kolm pakki "Leeki" päevas. Samahästi oleks võinud kogu teksti ka tuhatoosile kraapida... Grrr, nii ei tehta raamatutega...

Eelmine raamat, mida ma lugesin oli ka iseenesest põnev tegevus käis kusagil teises maailmas, kus igal inimesel oli oma daemon - mingi loom, mis oli nagu osa temast - hing või olemus või midagi sarnast. Lastel suutis see elukas oma kuju muuta, aga kui inimene sai täiskasvanuks, siis võttis daemon kindla kuju... Ma hakkasin mõtlema,et kui mul selline oleks, huvitav, mis looma/linnu kujuga ta küll oleks, mis looma ma oma loomuse poolest kõige enam meenutada võiks... ideid?

Aga veel raamatutest - tõin oma Surematu Romaani teise väljatrüki köitja juurest ära. Ilusad!!! Nagu köitjagi ütles - no väljast näevad juba päris raamatu moodi välja - petab täiega ära. Kui lugema hakata, siis peab päris lihtsameelne olema, et laseks end ära petta....irw

7 kommentaari:

  1. lihtsameelne no. 1 ootab päkapikult oma koopiat Surematust Romaanist, et seda siis lugeda just selliste mõnusate tuuliste ilmadega nagu praegu akna taga on..

    VastaKustuta
  2. Draakon.

    Aga "Surematut Romaani", selle mitteraamatut, kas oleks võimalik kunagi lugeda?

    VastaKustuta
  3. jaa ikka on võimalik seda lugeda (kuigi ta on kirjavigu tihkelt täis nagu granaatõun seemneid, mis raskendab lugemist). Ainult et selle triloogia lugejal peab olema ikka ilgelt igav ja aega üle nagu Surematus Romaanis komavigu..

    Lugemiseks on kolm moodust.
    *Tuleb otsida üles 1 neist paljudest (loe 8-st) romaaniomanikust(nt minu)ja seda laenuks küsida.
    *Pöörduda minu poole, ja saada see elektroonilisel kujul (ilma piltideta, mis on ainsad mis lisaks kaantele üldse asjale väärtust annavad)
    * muu

    VastaKustuta
  4. Maailmaparandaja armastab üles näidata ülevoolavat tagasihoidlikkust oma loomingu hindamisel (mis nii iseenesest ju niivõrd tagasihoidliku inimese puhul imestama ei pane :b)
    Mina olen seni kuulnud lugejatelt ja "suurtelt kirjanduskriitikutelt" vaid väga positiivset vastukaja.

    VastaKustuta
  5. Pille, mäletad sa kunagi korraldasid küsitluse nr ..., kus sa küsisid mis me arvame, millise looma moodi me kõige rohkem oleme? Kelleks sa ennast siis pidasid?

    VastaKustuta
  6. Just hiljuti oli kellegiga jutuks raamatu lugemine. Kooli ajal olin ma suur lugeja. Ei olnud ime kui ma õhtu jooksul mitu raamatut läbi lugesin. Ja tavaliselt nn kohustuslik kirjandus oli mul ammu ennem läbi loetud. Aga nüüd pean häbiga tunnistama et viimased 10-12a ei ole loetud raamatutele lisa toonud. šveik ja mõned juba korra läbiloetud raamatud ongi kogu selle aja tulemus. Kurb.
    A selle Surematu Romaani tahaks kll kunagi Sinult laenata. Et siis pane mind nimekirja. Luban et pesen enne lugemist käed ära:D

    VastaKustuta
  7. Triin, ma kahjuks ei mäleta, kelle ma ise endale panin, mul on 8. küsitluse kokkuvõtlik tabel kaotsi läinud, aga ju ma jutulinnu panin - see on ju väärt tervet loomaaeda.

    Aga herr MK, astu minu poolt läbi ja järgmised 12 aastat ei taha sa jälle ühtegi raamatut näha :D

    VastaKustuta