teisipäev, august 20, 2019

Reeglid olgu paigas!

Täna tuli Täpike, kes on suur arhitekt ja disainer, välja uue ideega - kohe kui puukuur on valmis saanud on vaja  ehitada suvemaja!* Suvemaja peamine erinevus elumajast olla see, et seal on reeglid! Ilmselgelt meie tavalises elumajas neid Täpikese arvates ei ole. Peamised reeglid kõlasid mulle kuidagi tuttavalt:
  • enda järelt tuleb koristada
  • kui midagi võtad, pane see pärast oma kohale tagasi
  • vanemate sõna tuleb kuulata
  • jalatseid ei tohi esikus laiali loopida vaid tuleb korralikult ära panna
  • ...

Seda nimekirja võiks pikalt jätkata, aga ega mul kõik pärsi meelde ei jäänud. Samas tulid need reeglid kahtlaselt tuttavad ette. Kas ma mitte ise umbes sada korda päevas neid ei korruta? Ilmselgelt tulemuseta. Võibolla peaks tegema nii nagu Täps soovitas: reeglid välja kirjutama ja siis igale poole kleepima...


*Eelnevalt oli tal plaan rajada vaalamaja. Tema nördimus oli suur kui kuulis, et Eesti seadusandlus ei luba tal soovitud unistust ellu viia. Tükk aega istus ja nuttis mu süles ja kurtis, et see oli üldse ainumas asi, mis talle elus natukenegi rõõmu oleks pakkunud.
Illustratsioonil on näha vaalamaja esialgne kavand. Tänaseks olid kavandid omandanud juba palju pompöössemad mõõtmd.

2 kommentaari:

  1. Kui see vaalamaja teha nagu paat, siis ju saab. Pole vaja lapse fantaasiat pärssida.

    VastaKustuta
  2. Hmm, see pole sugugi paha mõte. Paadi või parvepõhiselt annaks seda ehk tõesti lahendada ilma ehituskeeluvööndi ja hoiuala reeglitega vastuollu minemata. Kuigi ma kardan, et meie oskused ehitajatena (ja võimalused ehitustegevuse finantseerijatena) jäävad oluliselt alla Täpikese ootustele. Viimati rääkis ta vaalamaja kontekstis vesi-korterelamust, kus oli klaaspõrand kalade vaatamiseks ja kõikide mugavustega apartemendid külalistele, kelle vanemad lähevad ära ja ei saa oma lastele järele tulla... Lisaks sisekujundus, mille ta on kuni voodipesu mustri ja tuulelipuni välja mõelnud.

    VastaKustuta