kolmapäev, november 30, 2016

Ainult geeniused teavad vastust

Ma ei saa jätta mainimata kuidas mulle käivad närvidele sotsiaalmeedias levivad mõistaused, mida pealkirjade kohaselt oskavad lahendada ainult geeniused. No tõesti. Mitmendas klassis meil korrutamist õpetataksegi? Kõik kes suudavad meeles pidada lihtsat reeglit: enne korruta jaga, siis liida lahuta ning näha  läbi nipist, et mõnel pildil on kaks banaani/münti/õllekruusi, teisel ainult üks, suudavad need õnnetud ülesanded ära lahendada ilma erilise pingutuseta. Nii vähe ongi vaja, et geeniuseks saada!

Muide, seda üllatavam on, et kommentaariumist võib lugeda sellegipoolest ohtralt erinevaid vastuseid. Mõne sarnase mõistatuse puhul ei suuda ma kohe mitte kuidagi välja nuputada, mis moodi nad SELLISE vastuseni on jõudnud. Võibolla peaks hoopis seda geeniuseks nimetama, kes leiab üles kõik need vead, mis erinevate vastuste saamiseks on tehtud.

1 kommentaar:

  1. Matemaatika on üks keeruline teadus ja pole ime, et inimesed sellest erinevalt aru saavad. Näiteks selles näiteülesndeski(3 rida) võib inimene arvata, et on Happy auer(ehk siis 2 kannu ühe hinnaga),ja saab seetõttu õige vastuse 25 asemel tulemuseks 45. Tehete järjekorra pealt panevad mööda vähemalt 25% vastanutest, kui mitte rohkem.

    Isa Mati
    Rakendusmatemaatika eriala(TRÜ 1980)




















































































































































































































































    VastaKustuta