pühapäev, märts 16, 2008

Pudelpost

Kui ma veel noor ja ilus olin meeldis mulle unistada sellest, et mul on kusagil mere lähedal majake ja iga kord peale tormi läheksin ma rannale jalutama ja vaatama, et mida head ja paremat meri kaldale kandnud on. Oi ma unistasin suurtest aaretest (eks see vandiraiuja veri lööb välja) ja üheks meelisunistuseks oli leida pudelipost. Olgu seal siis varandusekaart või lihtsalt tervitus kaugete maade tagant. Minu unelmates on see olnud alati põnev ja romantiline.

Ja nüüd kujutage ette - minu lapsepõlve unistus sai reaalse kuju. Täpsemalt ühe lapiku viinapudeli kuju keset haisvat adruvalli.

Kõndisime mööda vihmast ja halli rannikut. Korjasime kive ja kulda. Mps märkas eemal plastpudelit ja viskas nalja, et ei tea kas pudelipost. Läksime uurima. Esmalt vaatasime, et lihtsalt tühi pudel. Järsku märkasin, et nurgas on mingi paberinutsakas. Ja suur oli minu rõõm kui Mps avastas pudelit lähemalt uurides sealt seest kaks münti. VARANDUS!!! (vt pilti)

Ah, milline põnevus mind haaras. Mis on seal paberikese peal kirjas??? Kas on seal aardekaart punase ristikesega, mis näitab ülejäänud varanduse asukohta. Või on seal kiri ekstsentriliselt rootis vanahärralt (-proualt), kes pudelipostiga päranduse saadab (kirjas on loomulikult lisatud, et ülejäänud raha saad kätte sellelt ja sellelt aadressilt) või siis on seal pangatšekk (no need mündid ikka käsirahaks). Või on seal vähemalt aadresski, kuhu ma võiks teatada, et olen ta pudeliposti kätte saanud ja siis saadaks ta mulle vastutasuks kasti väljamaa komme (taas lapsepõlve unistus).

Pettumus oli muidugi suur, kui vettinud paberilipakas osutus mingiks tšekiks (panga omaks). Ja kui sinna ka oli keegi kunagi midagi kirjutanud, siis oli see vee ja viina toimel lahustunud.

Nüüd ongi kaks võimalust, kas keegi üritas pudelipostiga mõnda arvet maksta või ikkagi ootab kusagil Rootsi pangas mind miljon raha...

Aga kallid lugejad, kui te vähegi tahate mulle rõõmu teha, siis palun, olge nii lahked ja saatke mulle veel mõni kiri pudeliga. Paaalun....
P.S Tõe ja õigluse nimel olgu öeldud, et jagasime varanduse Mpsiga ilusasti võrdselt pooleks. Nüüd oleme rikkad.
P.P.S Raha on kehtiv. Mine või ommepäev Rootsimaale šoppama.

2 kommentaari:

  1. Minulgi on olnud õnne leidapudelipost! See oli pealtnäha viinapudel ja sees ajalehest väljarebitud pealkiri: "KOHE HAKKAME JOOMA!"
    Alles siiani. :)

    VastaKustuta
  2. heh. oleks pidanud ikka Sulle Hamburgist selle pudeliposti teele panema. ikkagi vägadema suur sadam neil seal.. ja veekindlaid pudeleid koos kirjadega müüdi kohe mitmekaupa..

    VastaKustuta