neljapäev, aprill 22, 2021

Põhjuse ja tagajärje seos kanaliste põlvnemise narratiivi näitel


Alguses oli pimedus. Siis lõi jumal muna... Ei ikka kana! Või ikkagi kõigepealt muna? Kana? Muna? No kumb siis enne oli?*


P.S See kitšimaiguline taies nimega "Kosmiline kana" on loodud minu kunstiaasta viimase teosena. Teemaks oli sümbolism, aga ma kahtlustan, et ega ma sellele pihta ei saanud. Aga mis sellest. Kana on kena küll. Võibolla peabki ümberspetsialiseeruma ja enam ei joonista pilte nunnudest väikelastest (kes tulevad alati vähemalt 5 aastat vanemad), vaid keskendun kitsamalt kanadele!

*Ma tegelikult olen veendunud, et muna. 

5 kommentaari:

  1. mina arvan, et oli kana st dinosaurus ( sest väidetavalt on kanad arenenud dinosaurustest) ja enne dinot oli mingi veel eellasem, kes paljunes teistmoodi, aga arenedes hakkasid munema.
    Pilt on suurepärane ja väga sümbolistlik :) :)

    VastaKustuta
  2. Mina aevan jällegi, et muna just samadel põhjustel. No et enne kana oli dinosaurus. Mingi kana eellane, kes polnud veel kana, aga juba munes.

    VastaKustuta
  3. Muna. Muna oli enne. Muna kukkus kosmosest, kana ei oleks saanud kosmosest kukkuda, sest kana suled oleks kukkudes põlema läinud, kuidas te aru ei saa! (Mulle meeldib "jumal masinast"-lahendus)

    VastaKustuta
  4. seda et meil siin on päris mitu kana portreed ootamas. millal ja kus nad saavad poseerima hakata seeria "Sulelised" jaoks?

    VastaKustuta
  5. Ma arvan, et võta nad järgmisel nädalal putkasse kaasa.

    VastaKustuta