esmaspäev, september 08, 2008

Moosi moosi moosi ja veel kord moosi

Minus on tärganud koduperenaise hing. Terve nädalavahetuse veetsin ma kuumava pliidi ääres ja valmistasin erinevat sorti hoidiseid (õunadžemmi, õuna-kreegi marmelaadi, õuna-apelsini moosi). Tõsi, hoidisteraamatu järgi oleks pidanud marmelaad kulbilt pankadena kukkuma ja džemm külmale taldrikule tilgutades aeglaselt laiali valguma, aga seda ta millegipärast teha ei tahtnud. Keediste valmistamise lehekülje oli keegi minu iidsest hoidiseraamatust hoopistükis välja rebinud, nii et ma ei teagi mis nippe see keedis tegema oleks pidanud. Külmale taldrikule tilgutades tiritamme viskama? Nii et kokku tuli välja üks suur moos. Eile kleepisin purkidele ilusad sildid peale ja noh, petab ära küll.

Tulge mulle külla ja ma teen teile ekskurssija oma sahvrisse kus kaunid moosipurgid reas.

Eile küpsetasin jällegi Tosca õunakooki. Kui jätta arvestamata et nurgast pisut kõrbema läks, siis tuli imemaitsev. Tulge mulle külla, ma teen teile ka :D

4 kommentaari:

  1. Raamat on jah meil vana, aga eks minu moosikeetmise kogemused on ka juba vähemalt 30 aastased ja usun,et suutsin oma nõuga ka nende mooside valmimise juures abiks olla. Eile tegin ma veel õunamoosi kaneeliga. See on väga hea koogi ja pannkoogi moos.

    VastaKustuta
  2. Mina üritasin eile jälle marmelaadi teha. A no ei hakanud pankadena langema. Isegi paksuks ei tahtnud minna...

    VastaKustuta
  3. seda et mina tulen Sulle külla juba varsti ja ma tahaks küll kooki.. ja olen täiesti nõus abistama või moraalseks toeks olema, et näha, kuidas selline kuulduste järgi imeline kook valmib..

    VastaKustuta
  4. sul on sahver?!? veab ikka mõnel..

    VastaKustuta